Our Work

University of Kansas Central District

Lawrence, Kansas

Confluence was selected to collaborate with a multi-disciplinary team of nationally recognized design and construction experts in leading the first Public-Private Partnership (P3) project at the University of Kansas, a $350 million redevelopment of 55-acres within the Central District.

The project complete reimagines the central district of KU’s historic campus from what was originally a small student union and post-war housing for families and international students. The campus redevelopment master plan, crafted by the planning team, introduces a new state-of-the art integrated sciences building, a modern student union, a parking structure, and over 1,200 new student beds in apartment-style living. The plan framework is developed to accommodate the introduction of additional academic facilities and structured parking facilities in the future. A key component of the project is Jayhawk Trail, a new campus-unifying pedestrian spine that is intended to link all districts of the KU campus via a fully accessible pedestrian route. Confluence worked closely with campus planners and stakeholders to ensure that this first implemented leg of the trail is carried out in a way that achieves the University’s vision but is also complementary to future development within the district. Confluence led the master planning of the district and provided design leadership for the unique pedestrian plazas and quad spaces that will enhance the student experience for years to come.