Our Work

Olathe Community Center

OLATHE, KANSAS

Selected by the City of Olathe, Kansas as part of a multi-disciplinary team, Confluence led the site planning and landscape architectural components of an iconic new community center facility.  This facility is located within the City’s historic Stagecoach Park, a signature destination park located in the heart of the community.

The community center  includes indoor aquatics, a gymnasium, fitness area, wellness center, several community rooms, and child play areas, and was designed to achieve LEED Silver certification.  Additional site features include ample parking, pedestrian trail connections, a sprayground area, and adjacent patio spaces and interpretive park areas that extend the use of this facility into the surrounding park environs.

Extensive design and planning efforts were taken to properly nestle this facility and related site improvements into the existing passive park’s rolling terrain, mature trees, and water features.  Confluence also created a new master plan for the entire park, providing an opportunity to consider additional creative enhancements and park improvements that can be implemented over time to address the community’s short and long-term needs. Our work also includes assisting with City Council and stakeholder involvement throughout the design and planning process.