Our Work

Shantou University Sports Park

Shantou, China

Confluence provided design direction for the creation of an inviting rooftop garden to be constructed atop a new indoor multi-sport recreation facility in China. This new park space is designed to serve students and visitors with dramatic views of the campus and surrounding countryside. The rooftop garden design incorporated a series of raised landscape beds, turf areas, and pedestrian plaza spaces and linkages.

The roof design gradually slopes down to gracefully engage with an adjacent street and pedestrian plaza area, enticing visitors to experience the garden space and explore the unique vantage points afforded through elevated plaza spaces. Due to the complexity of the design features, the use of emerging green roof design techniques, and design integration and collaboration with the architectural team was essential during the planning process.